POZOR: Nahajate se na arhivski strani spletne strani INŽENIRSKE ZBORNICE SLOVENIJE.
Za aktualne informacije obiščite www.izs.si

Dogodki  


Slavnostna akademija IZS, november 2007

Na Inženirski zbornici Slovenije smo ob 10. obletnici delovanja pripravili Slavnostno akademijo, na kateri so se zbrali številni domači in tuji gostje iz strokovnih, znanstvenih, gospodarskih in političnih krogov.

 

 

»IZS vstopa v drugo desetletje s prenovljeno vizijo in strategijo, ki temelji na spreminjanju gradbene kulture. Poleg strokovnosti in odgovornosti bomo v bodoče posvetili več pozornosti ustvarjalnosti in inovativnosti,« je v pozdravnem nagovoru poudaril predsednik IZS mag. Črtomir Remec. »Naš cilj je kakovostna, hitra in varna gradnja, ki bo pripomogla k večji gospodarski rasti in zagotavljala zdravo bivalno okolje,« je v nadaljevanju opozoril mag. Remec. Dodal je, da bomo v zbornici še naprej zagovarjali enakopraven položaj pooblaščenih inženirjev vseh strok vključno z arhitekti, posebno pozornost pa namenjali vseživljenjskemu učenju članov ter zagovarjanju temeljite prenove inženirskih študijskih programov in uvajanje novih vsebin upravljanja, vodenja, komunikacije in trajnostnega razvoja. »Prizadevamo si za dvig družbenega ugleda inženirskih strok in pooblaščenih inženirjev ter prepoznavnost zbornice in vplivnost pri sprejemanju zakonodaje. Smatramo, da si graditev kot pomembna družbeno gospodarska dejavnost zasluži svoj direktorat v resornem ministrstvu,« je še razložil mag. Remec.

 

 

Slavnostne akademije so se udeležili tudi častni gostje, ki so z nagovori oblikovali svečani dogodek. Tako smo gostili predsednika Slovenske akademije znanosti in umetnosti dr. Boštjana Žekša, ki je predstavil pomen inženirjev. Iz Ministrstva za okolje in prostor je zbrane goste pozdravila generalna direktorica Direktorata za prostor ga. Metka Černelč ter poudarila pomen inovativnosti. Generalni direktor Direktorata za ceste na Ministrstvu za promet dr. Tomaž Vidic je prav tako pozdravil goste ter predstavil trenutno stanje na področju izgradnje avtocestnega križa. Od tujih častnih gostov je spregovoril dr. Mirko OreškoviČ, predsednik Evropskega sveta inženirskih zbornic - ECEC ter poudaril pomen odnosov in sodelovanja Evropskih inženirskih organizacij.

IZS je prvič podelila Nagrade za inovativnost, ki nagrajujejo inovativen pristop pri inženirski dejavnosti. Predsednik Odbora za nagrade in Akademije za izobraževanje IZS dr. Željko VukeliČ je predstavil potek izbire prejemnikov Nagrade za inovativnost ter poslanstvo in pomen vseživljenjskega izobraževanja.

Častni gost Minister za razvoj dr. Žiga Turk je poudaril pomen inovativnosti v inženirski stroki ter nato skupaj s predsednikom IZS mag. Remcem podelil Nagrade za inovativnost, ki so jo prejeli Krka d.d. za projekt Sinteza IV, Premogovnik d.d. za projekt Velenjska odkopna metoda in Primorje d.d. za projekt Postopek narivanja mostnih konstrukcij z velikim vzdolžnim naklonom s pomočjo nosilnega vijaka.

 

 

 Sporočilo za javnost (247 KB)

 Prejemniki Nagrade IZS za inovativnost (1.5 MB)

 

Fotogalerija