POZOR: Nahajate se na arhivski strani spletne strani INŽENIRSKE ZBORNICE SLOVENIJE.
Za aktualne informacije obiščite www.izs.si

Topmenu  


O inženirjih

 

Karavanke imajo vse, kar dela predorogradnjo lepo

vir: DELO, 7.5.2015

 

Na povezavi  http://www.delo.si/gospodarstvo/infrastruktura/karavanke-imajo-vse-kar-dela-predorogradnjo-lepo.html je objavljen članek novinarja Nejca Goleta, ki je v pogovoru predstavil Jureta Klopiča, slovenskega strokovnjaka za predorogradnjo, ki je trenutno zaposlen v rudniku urana v Kanadi. V Slovenijo nazaj pa ga vleče načrtovana širitev karavanškega predora. 
 

V Avstriji potrebujejo inženirje

vir: DELO, 30.4.2015

 

Na povezavi  http://www.delo.si/gospodarstvo/trg-dela/v-avstriji-potrebujejo-inzenirje.html je objavljen članek novinarja Nejca Goleta, ki je v intervjuju predstavil inženirko Nino Delakorda, ki je pred poltretjim letom na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo diplomirala v času velike krize v gradbeništvu. Slovenskim podjetjem je poslala sto prošenj za delo, a neuspešno, zato je univerzitetna diplomirana inženirka gradbeništva delo našla v Avstriji. 

 

 

Varčevanje pri teh stroških je nespametno početje

vir: DELO, 17. 3. 2011

 

Na povezavi  www.delo.si/clanek/144411 (vir Delo) je objavljen članek z naslovom "Varčevanje pri teh stroških je nespametno početje", ki ga je pripravil novinar g. Tomaž Švagelj.

 

 

Če se most poruši, sem jaz kriv, ne arhitekt

vir: Dnevnik, 30. 10. 2010 

 

Na povezavi  www.dnevnik.si/objektiv/vec_vsebin/1042399324 (vir: Dnevnik) je objavljen članek z naslovom "Če se most poruši, sem jaz kriv, ne arhitekt".

Z g. Michelom Virlogeux-jem, ki je eden izmed vodilnih projektantov in konstruktorjev mostov na svetu, se je pogovarjal avtor članka in član IZS, g. Gorazd Humar.

 

 

Prostori, ki jih ukrademo naravi

vir: Dnevnik, 30. 10. 2010 

 

Na povezavi  http://www.dnevnik.si/objektiv/1042399313 (vir: Dnevnik) je objavljen članek z naslovom "Prostori, ki jih ukrademo naravi".

Članek avtorice ga. Lore Power govori o slovenskih mostovih. 

 

 

Odločilna sta nadzor in vzdrževanje 

vir: Delo, 21. 10. 2010

 

Na povezavi  www.delo.si/clanek/126049 (vir Delo) je objavljen članek z naslovom "Odločilna sta nadzor in vdrževanje". Novinar g. Tomaž Švagelj se je o največjih pregradah v Sloveniji in kako je z njihovo varnostjo pogovarjal z geologinjo dr. Ano Petkovšek s katedre za mehaniko tal pri ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo ter gradbenim inženirjem dr. Brankom Zadnikom, strokovnjakom za konstrukcije energetskih objektov, zlasti pregrad in daljnovodov, iz svetovalnega podjetja IBE v Ljubljani.


 
 
 
 

Kontakt

Inženirska zbornica Slovenije
Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana

T: +386 (0)1/547-33-33
F: +386 (0)1/547-33-20
E:  izsping@izspong.si