POZOR: Nahajate se na arhivski strani spletne strani INŽENIRSKE ZBORNICE SLOVENIJE.
Za aktualne informacije obiščite www.izs.si

Priročniki Publikacije  


Priročnik Odvod dima in toplote

  

 

V drugi polovici junija je izšel priročnik Odvod dima in toplote, ki je bil pripravljen v okviru Matične sekcije strojnih inženirjev. To je prvi priročnik, ki se tematike odvoda dima in toplote loteva na tako širok način ter je namenjen projektantom, izvajalcem pa tudi uporabnikom in vzdrževalcem teh naprav.

 

V večini primerov je vgradnja sistemov za naravni odvod dima in toplote, mehanski odvod dima in toplote, nadtlačno kontrolo dima in impulznega ventilacijskega sistema zaradi pomanjkanja smernic in literature s tega področja odvisna od usposobljenosti investitorja in njegove projektne naloge ter seveda izbranega projektantskega tima, ki pa je lahko uspešen le, če je bil izbran tudi na osnovi referenc podjetja in posameznikov. Ker so na področju odvoda dima in toplote že vrsto let v Evropi vodilne Velika Britanija in Nemčija, sledijo jim še nekatere (Avstrija, Švica, Danska, Švedska ...), je razumljivo, da se po njih zgledujemo tudi pri nas. Zato boste v tem priročniku naleteli na sklicevanje na nemške standarde (DIN), britanske (BS) in evropske (EN).

 

 

  (1.8 MB)

 

 

Priročnik obsega 425 strani. Nekaj strani si lahko ogledate zgoraj v pdf dokumentu.

 

Upravni odbor IZS je s sklepom na svoji 190. redni seji, dne 16.5.2013 znižal ceno priročnika, ki tako po novem znaša 25,00 EUR z vštetim DDV.

 

Priročnik lahko kupite na IZS, Jarška cesta 10/b, 1000 Ljubljana. Če želite, da vam ga pošljemo po pošti, vam bomo zaračunali še stroške pošiljanja po ceniku Pošte Slovenije. Priročnik lahko naročite z naročilnico, ki je objavljena  tukaj (152 KB).

 

Dodatne informacije dobite na številki 01/547 33 40.