POZOR: Nahajate se na arhivski strani spletne strani INŽENIRSKE ZBORNICE SLOVENIJE.
Za aktualne informacije obiščite www.izs.si

Priročniki Publikacije  


Srečanje z direktorjem vdi dr. Willijem Fuchsom v Državnem zboru

SREČANJE Z DIREKTORJEM VDI DR. WILLIJEM FUCHSOM V DRŽAVNEM ZBORU

Primer dobre prakse med strokovnim združenjem in državno upravo

 


Predavatelj, direktor VDI, dr. Villi Fuchs z delovnim predsedstvom (od leve proti desni): mag. Črtomir Remec, predsednik Inženirske zbornice Slovenije, prof. dr. Janvit Golob, član državnega sveta, predstavnik raziskovalne dejavnosti v državnem svetu, prof. dr. Iztok Golobič, podpredsednik Slovenske inženirske zveze, prof. dr. Baldomir Zajc, predsednik Slovenske inženirske zveze in prof. dr. Karl Gotlih, podpredsednik Zveze strojnih inženirjev Slovenije.
Udeleženci srečanja z direktorjem VDI, dr. Willijem Fuchsom, v državnem zboru.

Predstavniki IZS smo se 2. 2. 2010 udeležili srečanja z direktorjem VDI (Verein Deutscher Ingenieure) dr. Willijem Fuchsom v Državnem zboru Republike Slovenije, ki sta ga organizirali Slovenska inženirska zveza (SIZ) in Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS).

 

Primeri dobre prakse med združenjem in državno upravo, gospodarstvom, izobraževalnimi in raziskovalnimi ustanovami in nevladnimi organizacijami, naj bi bila podlaga za izboljšanje sodelovanja med našimi strokovnimi organizacijami in državno upravo, kar naj bi pripomoglo k hitrejšemu razvoju gospodarstva in k blaginji slovenske družbe. Poudarek je bil na iskanju iztočnic in primerjav za poglabljanje tovrstnega sodelovanja tudi v Sloveniji.

 

Dr. Willi Fuchs je predstavil inženirsko združenje VDI, ki je bilo ustanovljeno leta 1856 in ima danes približno 135 tisoč članov, pretežno inženirjev, naravoslovcev in znanstvenikov. VDI je evropsko inženirsko združenje z največjim vplivom na tehničnih področjih v Evropi. Predstavil je dobro prakso sodelovanja med inženirskim združenjem in državno upravo ter gospodarstvom.

 

Uvodni pozdrav na srečanju sta imela tudi ministrica za javno upravo, ga. Irma Pavlinič Krebs, in rektor Ljubljanske univerze, prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik. Prof. dr. Baldomir Zajc pa je predstavil delovanje Slovenske inženirske zveze.