POZOR: Nahajate se na arhivski strani spletne strani INŽENIRSKE ZBORNICE SLOVENIJE.
Za aktualne informacije obiščite www.izs.si

Priročniki Publikacije  


Srečanje inženirskih zbornic jugovzhodne Evrope

SREČANJE INŽENIRSKIH ZBORNIC JUGOVZHODNE EVROPE

Mednarodno sodelovanje

 

Kraj srečanja: Kotor, Črna gora

Čas srečanja: 9. in 10. april 2010

Udeleženci: predsednik IZS mag. Remec, predsednik komisije za izobraževanje dr. Željko Vukelić, Polona Okretič za strokovne službe IZS

 


Inženirska zbornica Črne gore je aprila letos organizirala srečanje zbornic s področja Jugovzhodne Evrope, na katerega so bile povabljene tudi države članice ECEC. Srečanje je potekalo 9. in 10. aprila 2010 v Kotorju, v Črni Gori, v čudovitem zalivu Boke Kotorske.

 

Srečanje je s slavnostnim govorom odprl predsednik Inženirske zbornice Črne gore, arhitekt Ljubo Dušanov Stjepčević. Po pozdravnem nagovoru županje Kotorja je prisotne pozdravil predsednik ECEC, Josef Robl, in jim predstavil vlogo in bodoče aktivnosti ECEC. Te bodo osredotočene na povečanje vpliva inženirjev v Evropi, nadaljevanje in poglabljanje sodelovanja med zbornicami, sledenje evropski politiki, ki se ukvarja z inženirji, in povečanje članstva v ECEC. V nadaljevanju so o vlogi zbornic, aktualni gospodarski situaciji in statusu inženirjev spregovorili predsednik IZS, mag. Črtomir Remec, predsednik Bolgarske inženirske zbornice, predsednik Makedonske inženirske zbornice, predstavnik Hrvaške zbornice gradbenih inženirjev, predstavnik Vlade federacije BiH, predstavnik Kosova, predstavnik Črnogorske akademije znanosti in umetnosti ter predstavnik Gospodarske zbornice Črne Gore.

 

Uvodnemu delu je sledil delovni del srečanja. Pogovor je tekel o mestu in vlogi inženirskih zbornic v matičnih državah, možnosti dolgoročnega sodelovanja zbornic JV Evrope na področju izmenjave izkušenj v zvezi s pravilnikom o inženirskih storitvah, zaščiti avtorskih pravic in intelektualne lastnine, sodelovanju pri regionalnih razvojnih projektih in o možnostih vzajemnega priznavanja poklicnih kvalifikacij.